Nuh Albayrak

21-01-2023 13:43
Nuh Albayrak

1960 yılında Konya’da doğdu, ilk ve orta eğitimini de burada yaptı. Lise yıllarındaki edebiyat merakı ve yarışmalardaki başarısı, yerel gazetelerde "başyazı” yazmasını sağladı. Üniversite eğitimini İstanbul’da İDMMA-Galatasaray Mühendislikte tamamladı ve 1980 yılında inşaat mühendisi oldu. Bir yıl süren mühendislik mesleğinden mutlu olamadığını hisseden Albayrak, "ilk aşkı” olan gazeteciliğe dönmeye karar verdi.

Hayatı boyunca devam edecek olan serüvenine, 1982 yılı başında Türkiye Gazetesi Teknik Servisinde pikajör çırağı olarak başlayan Nuh Albayrak, bu bölümün müdürlüğünü yaptığı dönemde, "gazeteci çırağı” olarak Yazı İşleri’ne geçti ve ilerleyen süreçte gazetenin bütün birimlerinde çalıştı.

Editörlükten yöneticiliğe giden merdivenleri ağır ağır çıkan Nuh Albayrak, 12 yıllık Yazı İşleri Müdürlüğünden sonra 2007’de Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Meslek hayatı boyunca "mühendisçe” gazeteciliğin farkını yaşayan Nuh Albayrak, şirketin yönetim kurulu başkanlığı ile birlikte yayın, baskı, dağıtım ve reklama kadar bütün departmanların sorumluluğunu üstlenerek, Türkiye’de bir nostalji haline gelen "kendi yağıyla kavrulan gazete” örneğini sergiledi.

7 yıllık Genel Yayın Yönetmenliği görevinden Mart 2014’te ayrılan Nuh Albayrak, kısa süre sonra Star gazetesinde Yayın Koordinatörü olarak işe başlamış olup, 2015 yılı başından bu yana da Star gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini yürütmektedir.

Nuh Albayrak evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yayınlanmış Eserleri:

1- İçten Dıştan Entrikalar (KTB Yayınları, Ekim 2021)

2- Devlet Yıkan Tefrikalar (KTB Yayınları, Aralık 2021)

3- Darbeden Beter Vesayetler (KTB Yayınları, Mart 2022)

4- İşgale Benzer Hıyanetler (KTB Yayınları, Haziran 2022)

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.